Reference Code:

XRSER

Πανόραμα Σερβίας

8 Μέρες

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
Αναχωρήσεις:

25/07,01/08,08/08,15/08,22/08

Τιμή:

από €729

Δημιουργήστε το πακέτο σας και υπολογίστε το κόστος του

Δημιουργήστε το Πακέτο σας & Υπολογίστε το Κόστος


Φόρμα Ενδιαφέροντος

Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία για το πακέτο που ενδιαφέρεστε.

Συμφωνώ με τους Όρους και Προϋποθέσεις

Σουμπότιτσα-Κτήμα Κελέμπιγια-Οινοποιείο Ζβόνκο Μπόγκνταν-Λίμνη Πάλιτς-Νόβι Σαντ-Σρέμσκι Κάρλοβτσι-Βελιγράδι-Σιδηρά Πύλη, Κρουαζιέρα στο Δούναβη-Τόπολα-Αβαλα

Με απευθείας πτήσεις της Serbian Airlines

 • Λάρνακα – Βελιγράδι JU 507 04:15 – 05:50
 • Βελιγράδι – Λάρνακα JU 506 00:05 – 03:30+1

1η Μέρα:ΛΑΡΝΑΚΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για Βελιγράδι. Άφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και αναχώρηση για τη πόλη Σουμπότιτσα, το στολίδι της βορειοδυτικής Σερβίας με ενδιάμεση στάση για καφέ και πρωινό (προαιρετικά). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα κάνουμε τον περίπατο μας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, όπου θα θαυμάσουμε τα Αρτ Νουβό κτίρια, το παλάτι Ράιχλ, τη Συναγωγή, το Δημοτικό Μουσείο και την Δημοτική Βιβλιοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.
2η Μέρα:ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣΑ-ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΜΠΙΓΙΑ-ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΖΒΟΝΚΟ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝ-ΛΙΜΝΗ ΠΑΛΙΤΣ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη σε ένα από τους πιο γνωστούς και βραβευμένους σταύλους των Βαλκανίων. Στο κτήμα Κελέμπιγια, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη θα γνωρίσουμε την ιστορία των αλόγων της φυλής «Λιπιτσάνερ», όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια βόλτα με κάρο στο πανέμορφο πάρκο. Στο μουσείο που υπάρχει μέσα στο κτήμα θα θαυμάσουμε επίσης και τις διάφορες άμαξες. Σε περίπτωση που πεινάσετε σας συστήνουμε το μοσχαρίσιο γκούλας – τοπική σπεσιαλιτέ (προαιρετικό). Ακολούθως θα συνεχίσουμε στα βόρεια της πόλης στο Οινοποιείο του γνωστού Σέρβου τραγουδιστή Ζβόνκο Μπόγκνταν, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεναγηθούμε στις πολυτελής εγκαταστάσεις του και να γευτούμε τα υπέροχα κρασιά με την συνοδεία Οινολόγου. Το φημισμένο αυτό Οινοποιείο βρίσκεται στις όχθες τις λίμνης Πάλιτς, όπου μπορείτε επίσης να απολαύσετε τη βόλτα και τον καφέ σας. Επιστροφή στη Σουμπότιτσα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η Μέρα:ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣΑ–ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ–ΠΕΤΡΟΒΑΡΑΝΤΙΝ–ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Πρόγευμα και αποχαιρετούμε την όμορφη και γραφική Σουμπότιτσα με τελικό προορισμό το Βελιγράδι. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την πόλη Νόβι Σαντ, όπου η Αυστροουγγρική επιρροή άφησε μεγάλη σφραγίδα στην αρχιτεκτονική της πόλης, καθώς και στην κουζίνα της περιοχής. Μια βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο, ανάμεσα στα αρχοντικά του 19ου αιώνα, το Δημαρχείο και την Καθολική εκκλησία θα σας το αποδείξει. Ανεβαίνοντας το Κάστρο Πετροβαράντιν με θέα το Δούναβη, θα δείτε την πόλη απλωμένη σε μια απέραντη πεδιάδα. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και ψώνια. Μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Νόβι Σαντ βρίσκεται και η κομψή κωμόπολης Σρέμσκι Κάρλοβτσι, όπου στο κέντρο της πόλης θα δούμε κτίρια πλούσιας αρχιτεκτονικής όπως το παλιό Πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο κ.α. Συνεχίζουμε για το Βελιγράδι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η Μέρα:ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε για τη ξενάγηση της πόλης. Θα περάσουμε από το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Προεδρικό Μέγαρο, την πλατεία της Δημοκρατίας, το Εθνικό Μουσείο, το Σέρβικο Πατριαρχείο και τη Μητρόπολη. Ακολούθως θα περάσουμε στο Νέο Βελιγράδι όπου θα δούμε τη μοντέρνα πλευρά της πόλης. Συνεχίζουμε για την Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Σάββα, το πάρκο Τόπσιντερ και την αριστοκρατική περιοχή Ντέντινιε. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται με το Βελιγραδιώτικο φρούριο και το πάρκο Καλεμεγκντάν, το οποίο γειτονεύει με τον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο «Κνεζ Μιχαήλοβα». Ελεύθερος χρόνος για φαγητό ή καφέ (προαιρετικά). Δείπνο και διανυκτέρευση. Το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε το ποτό σας στη μποέμικη συνοικία της πόλης, την ξακουστή Σκαντάρλια.
5η Μέρα:ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ–ΣΙΔΗΡΑ ΠΥΛΗ
Πρόγευμα και η σημερινή ολοήμερη εκδρομή αφιερώνεται σε ένα από τα μαργαριτάρια των Βαλκανίων, ένα μέρος που είναι ακόμα άγνωστο στο ευρύ ελληνόφωνο κοινό. Στην Ανατολική Σερβία, στο σημείο που τα Καρπάθια ανταμώνουν τον Αίμο, διαμορφώνεται ένα στενό, όπου ο Δούναβης, από έναν ήσυχο ποταμό πεδιάδας μετατρέπεται σε γρήγορο και αδάμαστο ποτάμι. Η πρώτη μας στάση θα είναι το κάστρο Γκόλουμπατς όπου χάρη στην πρόσφατη ανακαίνιση και μέσω μιας μοντέρνας έκθεσης, μπορεί να δει κανείς πώς ξετυλιγόταν η καθημερινότητα των ντόπιων, αλλά και να μάθει ποιοί πολιτισμοί πέρασαν από εδώ…όλα αυτά έχοντας υπόψη ότι εκεί βρισκόμαστε στο κατώφλι των πυλών οι οποίες εδώ και πολύ καιρό συστήνονται ως ”Σιδηρές” -ενώ οι Σέρβοι τις ονομάζουν Djerdap. Στη συνέχεια θα αγναντέψουμε τον ποταμό από σημείο όπου θα κάνουμε στάση για καφέ ή φαγητό για να εισέλθουμε ύστερα στο καράβι το οποίο θα μας περάσει από τα λεγόμενα ”Καζάνια” του Δούναβη όπου ο ίδιος καμαρώνει το πιο στενό και το πιο βαθύ του σημείο. Επίσης, θα μάθετε ποιός ήταν ο Decebal, όπως και γιατί ο Τραϊανός άφησε ένα αφιέρωμα του στην δεξιά όχθη. Μετά την ολοκλήρωση της κρουαζιέρας, ξεκινάμε την επιστροφή στο Βελιγράδι με τις ενδιάμεσες στάσεις για φωτογραφίες (ο Δούναβης πάντα έχει να πει κι άλλες ιστορίες). Αργά το βράδυ επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6η Μέρα:ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΤΟΠΟΛΑ–ΑΒΑΛΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την εκδρομή μας στην κεντρική Σερβία. Η πρώτη στάση είναι η πόλη Τόπολα, κέντρο της επαναστατημένης Σερβίας του 19ου αιώνα. Επίσκεψη στο μουσείο του βασιλιά Πέτρου Α’ Καραγιώργεβιτς και της εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου με το μαυσωλείο της Βασιλικής οικογένειας. Συνεχίζοντας θα περάσουμε από το βουνό Άβαλα και θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο πύργο τηλεπικοινωνιών που χτίστηκε το 2008, ως πιστό αντίγραφο του προηγούμενου που καταστράφηκε το 1999.Ο όροφος που θα επισκεφθούμε, προσφέρει την δυνατότητα να αγναντέψετε όχι μόνο την περιοχή της πρωτεύουσας αλλά και ολόκληρη την κεντρική Σερβία, φυσικά καιρού επιτρέποντος. Επιστροφή στο Βελιγράδι. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7η-8η Μέρα:ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και τελευταία μέρα στη διάθεση σας. Παράδοση δωματίων το μεσημέρι και χρόνος ελεύθερος για ένα περίπατο στο διάσημο πεζόδρομο Κνέζ Μιχαήλοβα με τα κομψά καταστήματα. Απολαύστε τον καφέ σας στις όμορφες καφετέριες και κάντε τα ψώνια σας. Το απόγευμα θα πάμε στο μεγαλύτερο πολυκατάστημα του Βελιγραδίου για ψώνια, καφέ ή ελαφρύ δείπνο (προαιρετικό). Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα τα ξημερώματα της 8ης μέρας.

Τιμοκατάλογος

Mercure Excelsior 4*ΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδικό
25/07, 22/08€729€965€479
01/08,08/08,15/08€759€985€499
Mona Plaza 4*ΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδικό
25/07, 22/08€779€1035€499
01/08,08/08,15/08€799€1060€519
Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα–Βελιγράδι–Λάρνακα
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 10 κιλά.
 • Διαμονή για 2 βράδια στη Σουμπότιτσα σε ξενοδοχείο 4* με πρόγευμα καθημερινά.
 • Διαμονή για 4 βράδια στο Βελιγράδι σε ξενοδοχείο 4* με πρόγευμα καθημερινά.
 • Επιπλέον πρόγευμα την ημέρα της άφιξης.
 • Εξι (6) δείπνα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Δείπνο με Σέρβικη παραδοσιακή μουσική.
 • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Είσοδος στη Φάρμα Αλόγων και βόλτα με άμαξες.
 • Δοκιμή κρασιών με τοπικά εδέσματα στο Οινοποιείο Ζβόνκο Μόγκνταν.
 • Είσοδος στο Δημαρχείο της Σουμπότιτσα και στο παρατηρητήριο.
 • Είσοδος στο μουσείο και μαυσωλείο στην Τόπολα.
 • Κρουαζιέρα δυόμιση ωρών στο ωραιότερο κομμάτι του Δούναβη.
 • Έμπειρος ελληνόφωνος σύνοδος/αρχηγός.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Ποτά στα φαγητά.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων
 • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
Τοποθεσία χάρτη προορισμού

Βίντεο Βελιγραδίου